Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 27.841 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
29 Μαρτίου '12
Το Δημοτικό Σχολείο Σκύρου γέμισε θαλασσοπούλια
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

Γράφει η Ρούλα Τρίγκου Υπεύθυνη Ενημέρωσης Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Να μελετά και να παρακολουθεί κανείς τα θαλασσοπούλια στον θαλάσσιο και νησιωτικό χώρο είναι κάτι συναρπαστικό... Σίγουρα όμως, ένα από τα πιο συναρπαστικά στοιχεία του Προγράμματος LIFE είναι να «βλέπουμε» τα θαλασσοπούλια μέσα από τα μάτια όλων αυτών των μικρών νησιωτών που συμμετέχουν στις δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Προγράμματος.

Έτσι, κατά την επίσκεψη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας το Δημοτικό Σχολείο Σκύρου γέμισε θαλασσοπούλια! Οι μαθητές έφτιαξαν κατασκευές και έπαιξαν παιχνίδια με θέμα τα θαλασσοπούλια που απαντώνται στις νησίδες και τη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου και έγιναν οι ίδιοι Αιγαιόγλαροι, Θαλασσοκόρακες και Ασημόγλαροι φτιάχονοντας μάσκες θαλασσοπουλιών.

Τα παιδιά ζωγράφισαν τα θαλασσοπούλια στη θάλασσα και τις νησίδες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο: Βουταλίδες (σσ: Θαλασσοκόρακες) που κάνουν μακροβούτια για να πιάσουν ψάρια, Αιγαιόγλαρους να φωλιάζουν με ασφάλεια στις νησίδες, Αρτέμηδες και Υδροβάτες να πετούν με χάρη πάνω από τα κύματα.

Η Σκύρος είναι μια από τις σημαντικότερες περιοχές της Ελλάδας για τα θαλασσοπούλια. Ρωτήστε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του νησιού, θα σας πουν το γιατί!

Μάθετε περισσότερα για τα θαλασσοπούλια στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας: www.ornithologiki.gr/seabirds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 < Επιστροφή
Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.