Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 40.793 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
30 Αυγούστου '16
Η Ορνιθολογική στη Σκύρο!
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

Μέχρι και τις 31/8 θα λειτουργήσει το ενημερωτικό πρόγραμμα της Ορνιθολογικής Εταιρείας στην Πλατεία στη Χώρα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για την ενημέρωση των επισκεπτών για την φύση, τα πουλιά και την βιώσιμη ανάπτυξη της Σκύρου, η οποία λειτούργησε για πρώτη χρονιά φέτος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η όμορφη αυτή πρωτοβουλία έγινε θετικά δεκτή από τους Σκυριανούς και υποστηρίχθηκε από το Δήμο με την παραχώρηση του περιπτέρου και μέσω των υπευθύνων του προγράμματος Life.

     Το περίπτερο της Ορνιθολογικής λειτουργεί κάθε βράδυ (ώρες 7:00 -12:00 μμ) και αξίζει να περάσετε για να ενημερωθείτε. Μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν  υλικό (φυλλάδια, βιβλιαράκια, αφίσες, περιοδικά) για τις δράσεις της Ορνιθολογικής και την βιοποικιλότητα της Σκύρου καθώς και όλο το έντυπο υλικό του προγράμματος  Life, το οποίο υλοποιείται με συντονιστή τον Δήμο της Σκύρου. Δείτε σχετικά το www.skyroslife.gr και το http://ornithologiki.gr/page_in.php?tID=79306&sID=334

     Στο περίπτερο υπάρχει υλικό για γονείς και παιδιά ενώ οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παραλάβουν πρόσθετο υλικό για τα σχολεία τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να υποστηρίξουν το έργο της Ορνιθολογικής, να γίνουν μέλη και να συμβάλουν ως εθελοντές στην  προστασία των πουλιών και των βιοτόπων της Σκύρου. 

Σημειώνουμε ότι στα πλαίσια της λειτουργίας του περιπτέρου υλοποιήθηκαν και παιδικά εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευών με κατασκευή μάσκας για τα θαλασσοπούλια, τον Μαυροπετρίτη και άλλα προστατευόμενα είδη  του νησιού.

 

Περισσότερες πληροφορίες: Σπύρος Ψύχας, υπεύθυνος εθελοντών, τηλ. 6974 510976,   

Κατερίνα Γιοσμά, υπεύθυνη του περιπτέρου, τηλ. 6973 487234< Επιστροφή


Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.