Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 27.890 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
18 Νοεμβρίου '15
Προβολή της ταινίας LIFE SKYROSBIODIVERSITY 12ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

Η ταινία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE για τη Βιοποικιλότητα της Σκύρου/ SKYROSBIODIVERSITY θα προβληθεί στο 12ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ που διοργανώνεται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 21.45, στο κτίριο της ΕΛΛΕΤ Τριπόδων 28 Πλάκα.

SKYROSBIODIVERSITY

Γιάννης Καραμπίνης / ΕΛΛΑΔΑ, 36΄

Από τον Σεπτέμβρη του 2010 έως σήμερα στο νησί της Σκύρου, υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE SKYROSBIODIVERSITY με στόχο την καταγραφή, την προστασία και την ανάδειξη της Σκυριανής βιοποικιλότητας, με ένα τρόπο πρότυπο και για άλλα νησιά της Μεσογείου. Η Σκύρος έρχεται στο προσκήνιο ως μία κιβωτός βιοποικιλότητας με σημαντικά οικοσυστήματα, σπάνια και απειλούμενα είδη, ιδιαίτερη αγροτική βιοποικιλότητα και πολιτιστική κληρονομιά. Στην ταινία καταγράφονται οι δράσεις του προγράμματος και παρουσιάζονται τα οφέλη του στην τοπική κοινωνία. Μαυροπετρί...τες, θαλασσοπούλια, σπάνια ενδημικά φυτά, σφενδάμια, αποδημητικά πουλιά, το Σκυριανό άλογο, κάτοικοι, ειδικοί επιστήμονες, νέοι και παιδιά συνεργάζονται για να αλλάξουν συνειδήσεις και να διατηρήσουν το φυσικό κεφάλαιο του τόπου τους.

Το Πρόγραμμα LIFE+ Φύση και Βιοποικιλότητα «Επιδεικτική εφαρμογή της προσέγγισης “Σχέδιο Δράσης για τη Βιοποικιλότητα” προς όφελος της βιοποικιλότητας σε ένα νησί του Αιγαίου, τη Σκύρο» (LIFE09 NAT/GR/000323) υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου, την περίοδο 2010- 2015, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Παραγωγός Δήμος Σκύρου
Σκηνοθέτης Γιάννης Καραμπίνης

Δείτε το Πρόγραμμα Προβολών εδώ:

/PRImages/EditorImages/PDF/12thpanorama2015_programme_lr.pdf< Επιστροφή


Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.