Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 27.893 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
27 Οκτωβρίου '14
Ο Σκυριανός αμπελώνας: ενημερωτική συνάντηση για την αμπελουργία και την οινοποίηση
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

Αν θέλετε να μάθετε για τις παλιές ποικιλίες αμπέλου της Σκύρου και να ανταλλάξετε απόψεις με τοπικούς παραγωγούς και ειδικούς σε θέματα αμπελουργίας και  οινοποίησης τότε ελάτε στη συνάντηση που  διοργανώνει το πρόγραμμα LIFEΣκύρου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 7 και 8 Νοεμβρίου στη Σκύρο.

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει κάνει η καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αικατερίνη Μπινιάρη για τον Σκυριανό αμπελώνα και τις παλιές ποικιλίες αμπέλου του νησιού που κινδυνεύουν να χαθούν, στα πλαίσια του προγράμματος LIFE Σκύρου για την τοπική αγροτική βιοποικιλότητα.

Επίσης τοπικοί παραγωγοί και ειδικοί συνεργάτες θα  μιλήσουν για θέματα οινοποίησης, βασικές πρακτικές κλαδέματος και καλλιεργητικές φροντίδες των αμπελιών.  

Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο της Σκύρου και τις 2 ημέρες από τις 19.00 έως τις 21.00.< Επιστροφή
Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.