Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 40.418 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
05 Απριλίου '11
Επισκευάζεται η ομβροδεξαμενή στη θέση Άρι
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+
Η ομβροδεξαμενή στη θέση Άρι, στη Νότια Σκύρο, δε λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια λόγω προβλημάτων στο εσωτερικό της. Οι τεχνικοί του Δήμου Σκύρου μαζί με ομάδα ειδικών, επισκέφτηκαν την δεξαμενή τον Ιανουάριο και στη συνέχεια έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες στεγανοποίησης. Μετά από την παρέμβαση αυτή η δεξαμενή θα παρέχει επαρκείς ποσότητες νερού για τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ θα συνεχιστούν οι εργασίες επισκευής και καθαρισμού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της για την καλύτερη συλλογή των ομβρίων υδάτων.

Ακόμα δημιουργήθηκε μία υδατοσυλλογή (μικρή λίμνη) που συνδέεται με την ομβροδεξαμενή αποκλειστικά για τις ανάγκες των άγριων πτηνών της περιοχής. Η επισκευή της ομβροδεξαμενής θα βοηθήσει στη βελτίωση του οικοτόπου της περιοχής. Η περιοχή έχει ιδιαίτερη οικολογική αξία καθώς αποτελεί καταφύγιο για τα άλογα που βρίσκονται εκεί και για την άγρια ζωή.

< Επιστροφή


Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.