Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 40.439 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
21 Αυγούστου '14
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού σε δράση για την προστασία της φύσης της Σκύρου
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

Από τις 3 έως τις 13 Αυγούστου ο Δήμος Σκύρου φιλοξένησε την ετήσια θερινή κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Όλοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε  από κοντά τα θαυμάσια αυτά παιδιά και τους συνοδούς τους και να μείνουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την προσφορά τους στον τόπο μας και από την ζωντάνια τους. Το πρόγραμμα LIFE συνεργάστηκε με ομάδες εργασίας της κατασκήνωσης και μαζί ολοκληρώσαμε δύο από τις πεζοπορικές διαδρομές του προγράμματος, φτιάξαμε στέγαστρα και ενημερώσαμε μαζί κατοίκους και επισκέπτες για την αξία της Σκυριανής φύσης.

 

Μαζί με την ομάδα εργασίας για τα μονοπάτια, μετά από σκληρή δουλειά, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη σήμανση δύο πεζοπορικών διαδρομών στη νότια Σκύρο στην περιοχή του Κόχυλα. Η μία διαδρομή είναι η διαδρομή 1: Οροπέδιο Άρι- Μαρουλικό συνολικού μήκους 6 χλμ και η διαδρομή 6: Ρένες- Φάρος, συνολικής απόστασης 4 χλμ.

Παράλληλα μία ομάδα εργασίας κατασκεύασε τα στέγαστρα για τις ενημερωτικές επιγραφές των διαδρομών.

Η τρίτη ομάδα ασχολήθηκε με την ενημέρωση των κατοίκων και των επισκεπτών της Σκύρου για την βιοποικιλότητα του τόπου και διοργάνωσε πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Με την κινητή έκθεση του προγράμματος επισκεφθήκαμε την παραλία της Καλαμίτσας, το λιμάνι της Λιναριάς, την κεντρική παραλία του Μώλου και τη Χώρα της Σκύρου.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά της κατασκήνωσης και τους διοργανωτές της για την πολύτιμη βοήθειά τους. < Επιστροφή


Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.