Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 40.411 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
10 Ιουνίου '14
Γιορτή για το Σκυριανό Άλογο- Το Πρόγραμμα
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

Γιορτή για το Σκυριανό Άλογο…από τον κίνδυνο εξαφάνισης προς την αναγνώριση

 

Παρασκευή 20 Ιουνίου

20.00: Θαυμαστά Σκυριανά άλογα, καλωσόρισμα.

Γνωρίστε από κοντά τα Σκυριανά άλογαμέσα από μια παρέλαση επιβητόρων, φοράδων και μια θεατρική συνεργασία ανθρώπου και αλόγου που θα σας συνεπάρει. Απολαύστε ένα ζεστό Σκυριανό καλωσόρισμα με τοπικά εδέσματα, κρασί, μουσική και χορό.

Τραχύ, στο Κτήμα του Στάθη Κατσαρέλια και τηςAmanda Simpson-Skyros Island Horse Trust and Skyrian Horse Conservation Ltd. 

 

Σάββατο 21 Ιουνίου

10.00- 13.00:Εκδρομή στη νότια Σκύρο, στον φυσικό βιότοπο του Σκυριανού Αλόγου, από μέλη του προγράμματος LIFE Σκύρου και της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου. Περπατήστε σε ένα φυσικό ανέγγιχτο ορεινό τοπίο ιδιαίτερης οικολογικής αξίας. 

 

18.30- 19.30: Σεμινάριο- πρακτική στο πρώτο στάδιο εκπαίδευσης νεαρών αλόγων. Μέθοδοι ανάπτυξης εμπιστοσύνης μεταξύ ανθρώπου και αλόγου.

Κτήμα Τραχύ.

 

21.00- 23.00: Μία βραδιά με ταινίες και συζητήσεις για το Σκυριανό άλογο 

Ομιλία: Το Άλογο: φίλος, σύντροφος και βοηθός του ανθρώπου- Η απόδοσή του στην τέχνη διαχρονικά- Η παρουσία του στην λατρεία, τον αθλητισμό, το μύθο, στις μεταφορές. Αμαλία Καραπασχαλίδου, Αρχαιολόγος

Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας για το Σκυριανό άλογο Of Gods and Kings: The Skyros Horse αμερικάνικης  παραγωγής, από τη γνωστή στο χώρο εταιρεία Horsefly Fims 

Πολύτιμα μικρά Σκυριανά άλογα: ταινίες μικρού μήκους από παιδιά της Σκύρου 

Ομιλία: Γενετική διαχείριση του Σκυριανού αλόγου, Αντώνιος Κομινάκης, Αναπληρωτής καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ντοκιμαντέρ “Το Σκυριανό άλογο»,παραγωγής 2009 της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου

Cocktail Bar- Restaurant Αμμουδιά, Μώλος 

 

Κυριακή 22 Ιουνίου

11.00- 13.00 Επίσκεψη σε τοπικά εργαστήρια ξυλογλυπτικής, κεραμικής, γλυπτικής και κεντημάτων όπου οι περίφημοι Σκυριανοί τεχνίτες θα μιλήσουν για την τέχνη τους.  

 

18.00- 19.30: Σεμινάριο-πρακτική: Γνωρίστε το ρόλο και τη χρήση που μπορεί να έχει το Σκυριανό άλογο στη σύγχρονη κοινωνία.

Κτήμα Τραχύ.

21.00: Έκθεση καλλιτεχνών με θέμα το Σκυριανό άλογο, αποχαιρετιστήρια ποτά.

Εργαστήριο κεραμικής του Στάθη Κατσαρέλια στα Μαγαζιά.

 

Δείτε ακόμα!

Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 «Συνεδρίες Quantum Savvy Come & Try»- Μία μοναδική ευκαιρία!

Γνωρίστε το πρόγραμμα Quantum Savvy με την Αλεξία Γουλανδρή, εκπαιδεύτρια Quantum Savvy από το Ηνωμένο Βασίλειο (μιλάει Ελληνικά & Αγγλικά). To Quantum Savvy είναι ένα διεθνές πρόγραμμα ιππικής τέχνης που εστιάζει στη δύναμη της απελευθέρωσης. Η Αλεξία θα διευθύνει δύο σεμινάρια με τα Σκυριανά άλογα για παιδιά και ενήλικες. Οι ακριβείς ώρες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το σεμινάριο γίνεται δωρεάν και είναι ανοικτό για όλους ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Θέσεις περιορισμένες. Κτήμα Τραχύ.

 

Περισσότερες πληροφορίες: κιν. 6945496000, skyroslife@gmail.com < Επιστροφή
Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.