Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 27.833 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
07 Απριλίου '14
Γνωρίζοντας τη φύση της Σκύρου με τα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

Όπως κάθε χρονιά, ανανεώνοντας και φέτος το ραντεβού μας, το Δημοτικό Σχολείου Σκύρου γέμισε θαλασσοπούλια, σκυριανές σαύρες, μαυροπετρίτες, χελιδόνια, σκυριανά άλογα, σφενδάμια και πολλούς άλλους φτερωτούς και μη κατοίκους της Σκύρου! Μαζί με τα παιδιά φτιάξαμε μάσκες πουλιών και ζώων, ακολουθήσαμε τα πελαγικά θαλασσοπούλια παίζοντας επιδαπέδια παιχνίδια, γνωρίσαμε καλύτερα τους υγρότοπους και τους άλλους βιότοπους του νησιού και φτιάξαμε δαχτυλόκουκλες με θέμα τα ζώα της Σκύρου.

 

 

Με τους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου γνωρίσαμε καλύτερα τη βιοποικιλότητα του νησιού, «ανακαλύψαμε» σπάνια ζώα και φυτά που ζουν στη Σκύρο και στις γειτονικές νησίδες και υλοποιήσαμε δραστηριότητες για τους βιότοπους του νησιού και τα φυτά και ζώα που φιλοξενούν.

 

 

Εις το επανιδείν και πάλι για ένα επόμενο «ταξίδι» στη φύση της Σκύρου, μιας πραγματικής κιβωτού βιοποικιλότητας στο Αιγαίο!

Μάθετε περισσότερα για τη φύση της Σκύρου και της δράσεις του Προγράμματος LIFEγια την προστασία της στον ιστότοπο: www.lifeskyros.gr

Ρούλα Τρίγκου

Συντονίστρια Ενημέρωσης Δράσεων Διατήρησης

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 < Επιστροφή


Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.