Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 40.407 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
05 Ιουνίου '11
Εγκαίνια Χώρου Ενημέρωσης του Προγράμματος Life Σκύρου
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+
Ο Χώρος Ενημέρωσης του προγράμματος βρίσκεται σε χώρο του Μουσείου Μάνου Φαλτάιτς, ένα από τα σπουδαιότερα λαογραφικά μουσεία της χώρας μας. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Ιουνίου 2011, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι επισκέπτες που παραβρέθησαν στα εγκαίνια είχαν την ευκαιρία να δουν το πρώτο ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για τα βασικά είδη- στόχους του προγράμματος, όπως ο Μαυροπετρίτης, το Σκυριανό Άλογο, τα ενδημικά Φυτά του Όρους Κόχυλα και μία ειδική έκθεση για τα θαλασσοπούλια του Αιγαίου, καθώς ο χώρος ενημέρωσης θα αφορά και στην βιοποικιλότητα της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Χώρο Ενημέρωσης θα διευρύνεται κατά την εξέλιξη του προγράμματος και θα αποτελείται από οπτικοακουστικό υλικό, παρουσιάσεις με αφίσες, φωτογραφίες και παρουσίαση διαφανειών. Επίσης καθόλ’η τη διάρκεια του προγράμματος στο χώρο αυτό θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δημόσιες παρουσιάσεις με στόχο την ανάδειξη της αξίας της τοπικής βιοποικιλότητας και του λαϊκού πολιτισμού και την ενημέρωση των επισκεπτών για τους οικοτόπους της Σκύρου, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και την ανάγκη διατήρησης και προστασίας τους.

Νωρίτερα την ημέρα των εγκαινίων του Χώρου Ενημέρωσης και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προγράμματος εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας και του υγροτόπου στην περιοχή Παλαμάρι. Ο υγρότοπος του Παλαμαρίου αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους του νησιού για τα μεταναστευτικά πουλιά. Το πρόγραμμα Life ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στον καθαρισμό.

< Επιστροφή


Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.