Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 27.845 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
24 Μαρτίου '14
Βελτίωση σήμανσης πεζοπορικής διαδρομής προς Παναγία Λυμπιανή
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου έγινε αρκετά μεγάλο μέρος της βελτίωσης της σήμανσης της διαδρομής 2, η οποία είχε σηματοδοτηθεί στο παρελθόν από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στα πλαίσια παλαιότερου προγράμματος.

Απομένουν καθαρισμοί σε μερικά σημεία και η τελική σηματοδότηση. Η διαδρομή έχει σηματοδοτηθεί πρόχειρα προς το παρόν στα σημεία που χρειαζόταν ώστε να μπορεί κάποιος να την περπατήσει χωρίς πρόβλημα.

Η κυκλική Διαδρομή 2, αρχίζει από το Χωριό και τελειώνει σ’ αυτό. Περνά από την περιοχή Αναβάλλουσα, φθάνει στην Παναγία Λυμπιανή ένα λαξευμένο ξωκλήσι μέσα σε σπηλιά και  θεμελιωμένο σε μάρμαρα αρχαίου ναού που χρονολογείται το 1798 και από τον Αγ. Κωνσταντίνο καταλήγει πάλι στη Σκύρο.  Μια παράλληλη διαδρομή με ρυάκι στην αρχή της και που ανηφορίζοντας περνάει μέσα από πευκοδάσος που εναλλάσσεται με αγροκτήματα και βοσκότοπους. Μήκος διαδρομής: 14 χλμ.

 

 

 < Επιστροφή
Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.