Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 27.916 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
01 Μαϊου '13
Τουρισμός ορνιθοπαρατήρησης στη Σκύρο
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

Την πρώτη ομάδα οργανωμένων επισκεπτών για ορνιθοπαρατήρηση προερχόμενοι από τη Μεγάλη Βρετανία, συνόδευσε ο εξωτερικός συνεργάτης του Προγράμματος και ειδικός στην δημιουργία οικοτουριστικών διαδρομών κύριος Phil Knott. Η ομάδα επισκέφθηκε τη Σκύρο στις 27 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου. Μαυροπετρίτες, θαλασσοπούλια, ερωδιοί, λευκοτσικνιάδες, καλαμοκάνες, κιρκινέζια, μελισσοφάγοι και δενδροσπουργίτια είναι μερικά από τα πολλά είδη που κατέγραψαν. Ανάμεσά στους και ένα Όρνιο που προκάλεσε εντύπωση καθώς σπάνια απαντάται στην περιοχή. Κυρίως κινήθηκαν στην περιοχή Τραχύ και στον υγρότοπο στο Παλαμάρι, στον υγρότοπο της Καλαμίτσας και στη νότια Σκύρο.

Οι επισκέπτες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο ως προς τα είδη των πουλιών που παρατήρησαν όσο και ως προς την εντύπωσή τους για τη Σκύρο. Ευχήθηκαν μάλιστα η Σκύρος να παραμείνει όπως είναι, να διατηρήσει το φυσικό της πλούτο και να αποτελέσει ένα σπουδαίο οικοτουριστικό προορισμό. < Επιστροφή
Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.