Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 27.836 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Νέα - Εκδηλώσεις
17 Μαρτίου '13
Νέες αφίξεις στο Φυτώριο Σφενδαμιών
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

Στις 17 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στο φυτώριο του Προγράμματος 60 νέα φυτάρια σφενδαμιών που μεγάλωναν στα εργαστήρια του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Την ίδια μέρα, οι υπεύθυνοι της δράσης περισυνέλεξαν περίπου 100 ακόμα φυτάρια σφενδαμιών που είχαν αναπτυχθεί με φυσικό τρόπο στον περιφραγμένο χώρο του φυτωρίου.

Οι πρώτοι εθελοντές του φυτωρίου που βρίσκονταν εκεί έμαθαν πώς να μεταφυτεύουν τα νεαρά σφενδάμια στα ειδικά δισκάκια και τοποθέτησαν ταμπελάκια σε όλα τα φυτάρια όπου αναγράφεται η συστάδα από την οποία προέρχονται οι σπόροι. 

Αυτή τη στιγμή στον χώρο υπάρχουν περίπου 200 φυτάρια. Τα πρώτα που είχαν τοποθετηθεί τον Φεβρουάριο αναπτύσσονται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς γεγονός που κάνει τους συντελεστές του πειράματος ιδιαίτερα αισιόδοξους.  

Πρόκειται για τη δράση C.5 του Προγράμματος "Εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για τις συστάδες Σφενδαμιού" που υλοποιείται με ευθύνη της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Το φυτώριο είναι επισκέψιμο κατόπιν συννενόησης με το Γραφείο του Προγράμματος LIFE στη Σκύρο.< Επιστροφή


Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.